LUTO - KRT
PARLIAMENT ATTACK

TROJČEK NOVOMEŠKIH na drugem FESTIVALU NOVE NOVOMEŠKE GLASBE v sklopu FESTIVALA NOVOMEŠKO POLETJE!

V petek, 29. 7. 2022, ob 20.00 na odru pred Knjigarno Goga (Glavni trg Novo mesto)! Koncert pripravljamo v soorganizaciji z založbo Goga.

Novomeška skupina LUTO, ki jo sestavljajo bivši člani zasedbe Kill Kennny, se znova vrača na odre! Po ‘korona’ pavzi predstavljajo nov material, ki bo izšel tudi na plošči, ki jo producira Tomislav Jovanović – Tokac. Poleg novih pesmi na koncertu ne bo manjkalo tudi starih, ki se bodo na nosilec zvoka zabeležile kot »bonus tracki«. Skratka, Luto predstavlja še drugo mehkejšo stran, ki je doslej še nismo slišali.

LUTO sestavljajo:

 • Jure Košir: vokal, bas kitara
 • Marko Grubar: bobni
 • Dejan Slak Selyk – klaviature, kitara

Andrej Barbič Krt je socialno angažiran glasbenik, ki skozi alternativne glasbene pristope opozarja na razčlovečenje družbe. Je član mnogih rockenrol-punk zasedb (Podžllejbn, Tavžntroža, Stara šula, El Kachon), zadnje dve leti pa s skladbami Triler 7, Človek spomina ter & zadnjo – Mine led stopa po samostojni avtorski poti. Krt je in bo vedno uporni človek z močnim moralnim kompasom, ki ga je žal (sploh zadnje čase) izgubil prenekateri Zemljan. Zato mu prisluhnimo – jasno in glasno.

Na Festivalu nove novomeške glasbe v sklopu krovnega Festivala novomeško poletje bo ne-akustično nastopil z zasedbo glasbenikov, brez katerih bi si novomeško in širšo slovensko glasbeno sceno težko predstavljali.

Krt z bendom sestavljajo:

 • Vokal in kitara: Andrej Barbič Krt
 • Kitara: Borut Perše – Hefe
 • Bas: Dejan Slak – Sleyk
 • Bobni: Mare Grubar

Parliament Attack so … odvisno koga vprašaš:

 • Za Radio Študent: “Novomeške punkrockerske pavlihe”
 • Za Jureta Longyko: “Najbolj utrgan novomeški bend ta hip* in glasbenoraziskovalna institucija, ki kot termit zgrize vse žanrske meje in vsak pomislek, kam bi lahko iz punka še skrenili.” *Citat je iz 2020 — preverite, če v 2022 še drži in kam so skrenili tokrat!
 • Za DNŠ: “Personas non gratas.”
 • Za njihove top fene: “Hipster bend / premium escort service, ki ti da občutek, da si edini, ki jih poslušaš / koristiš njihove usluge — in najverjetneje imaš prav.”
 • Za njihovega producenta Aljaža Bastiča: “Najboljši rock bend, ki sem ga kadarkoli produciral!”
 • Zase: “Smisel življenja enkrat na teden.”

Zasedba: Po napornem in medijsko izpostavljenem razhodu z enim od ustanovnih članov skupine Parliament Attack končno zapuščajo rumene strani in se po nekaj priložnostnih avanturah z različnimi tolkalisti (Izštekani na Valu 202, Otvoritev Tedna ljubiteljske kulture) na odre vračajo s prav tako vrhunskim (in mlajšim) bobnarjem Filipom Fratino. To bo njihov prvi skupni nastop in tudi prvi pravi, torej odrsko-nažigaški špil od začetka tistega usodnega leta 2020.

 • Filip Fratina — bobnar, spremljevalni vokal
 • Klemen Berus — glavni vokal, ritem kitara
 • Bogdan Golobič — glavna kitara, ritem, vokal
 • Anže Mraz — bas, bas vokal

A to še ni vse! Na odre se ne vračajo le z novim, vročim bobnarjem, pač pa tudi s povsem novim, žgočim in ne še čisto naštudiranim materialom za 3. album! Le-ta še nima naslova in do špila najverjetneje še ne bo izdan, ker imajo ful preveč ambiciozen koncept … Premierno boste lahko slišali komade, kot so:

 1. Življenje yeah — lušten feelgood komad o smrti
 2. Marko skače — udaren folk-rock komad o kočljivi tematiki spolnega nadlegovanja
 3. Digitalna — tour de force rock balada o digitalni ljubezni s pretencioznim metal uvodom in bombastičnim metal zaključkom
 4. Sprosti se!!! — en tak beta Mrfy komad, ki so ga PA napisali in špilali, (kot pravijo sami) preden so Mrfy uleteli na sceno (smo vam rekli, da so hipsterji)
 5. Hkrat demokrati — tipičen pank komad
 6. Živi, kao što govoriš — tako tipično ne-pank komad, da se lahko zgodi, da ga bend v celoti predvaja z računalnika
 7. Tipi — najbolj tipičen testosteronski komad ever
 8. Apokalipsa — nežen komad, posvečen nežni apokalipsi
 9. Kobrapojznfleš — psihadelična trip interpretacija lucidnega besedila pesnika Nina Kaštruna, ki se v svojih verzih pokloni Siddharti, Queenom in Aliciji Keys
 10. Žvižganje — komad, ki ga v trenutku pisanja te setliste še niso sestavili, ampak upajo, da ga do špila bodo — če ne, bodo pa samo random žvižgali
  11. Škrlatna — enostavno ga morate slišati, pa še kakšne stare hite na zahtevo publike tudi — če bo seveda publika zahtevna!